Η ΜΗΤΕΡΑ...ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...ΣΟΚ στην Αττική: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΪΖΕ ΜΟΝΟ...ΦΕΛΙΖΟΛ !!!

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΣΟΚ στην Αττική: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΪΖΕ ΜΟΝΟ...ΦΕΛΙΖΟΛ

Πάνω που μιλούσαμε για την σημερινή ημέρα "Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση" ήρθε κι αυτό, τάχα μου, το περιστατικό να μας ξαφνιάσει...επειδή ο "δράστης" είναι....η ίδια η μητέρα των παιδιών.Έτσι γίνεται, όταν κατά συρροην δίνονται επιμέλειες μόνο στον ένα γονέα ...χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις γι' αυτό.ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ....Ποιός άλλος ?
....ΤΑ ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ 


Ο Δημήτρης και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του περνούσαν πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας των συχνών καυγάδων των γονιών τους.

Η μητέρα του αποφάσισε κάποια στιγμή να εγκαταλείψει τον πατέρα τους.

Έβαλε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σε ίδρυμα και πήρε μαζί της μόνο αυτόν.

Τότε ήταν μόλις ενός έτους.

Στο υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου επέλεξε η μητέρα του να ζήσουν, κάτι δεν πήγαινε καλά, σύμφωνα με τους γείτονες...

Από το σπίτι αναδυόταν μια δυσοσμία, καθώς η μητέρα δεν τηρούσε βασικούς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ το κλάμα του μωρού δεν ακουγόταν καθόλου.

Παράλληλα, υπήρχαν ενδείξεις ότι η μητέρα έκανε χρήση αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων.

Κάποια μέρα οι γείτονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά, ο Δημήτρης και ο τότε οκτάχρονος αδερφός του, που είχε βγει για λίγο από το ίδρυμα, έμεναν κλειδωμένα στο σπίτι για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν σωτήρια για τα δύο παιδιά που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο Δημήτρης, σχεδόν ημιλυπόθυμος φορώντας μόνο μια πάνα, καθόταν με απλανές βλέμμα, ενώ γύρω του έκαναν βόλτες κατσαρίδες.

Όπως διαπιστώθηκε τα δύο παιδιά τρέφονταν με φελιζόλ (!), αφού στο σπίτι δεν υπήρχε άλλη επιλογή τροφής.

Αυτή είναι μία από τις 700 υποθέσεις παιδικής κακοποίησης που έχουν καταγραφεί μόνο φέτος στην χώρα μας. Προέρχεται από στοιχεία από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που δόθηκαν στην δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

πηγή: www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.