Δεκατέσσερα !! ολόκληρα χρόνια περίμεναν για να δικαιωθούν οι γονείς!! Αυτή είναι η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Δεκατέσσερα !! ολόκληρα χρόνια περίμεναν για να δικαιωθούν οι γονείς!! Αυτή είναι η "ταχύτητα" απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα!


Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα παιδικής χαράς.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, καθώς είχαν παραλείψει να συντηρήσουν την πόρτα που καταπλάκωσε το παιδί και επιδίκασε στους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά της ανήλικης το συνολικό ποσό των 385.000 ευρώ. 

Είχε προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε επιδικάσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ στους γονείς και 85 χιλιάδες ευρώ στον παππού και την γιαγιά της, κάνοντας εν μέρει δεκτή αγωγή της οικογένειας της.

Το Διοικητικό Εφετείο κάνοντας δεκτή τη σχετική αγωγή δέχθηκε ότι τα αρμόδια όργανα του δήμου είχαν παραλείψει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα συντήρησης και επισκευής της πόρτας, ενώ δεν είχαν μεριμνήσει να βάλουν μία αλυσίδα ασφαλείας και ένα «στοπ» ώστε να είναι συνεχώς σφραγισμένη. Εξαιτίας των παραλείψεων αυτών ήταν εύκολη η πρόσβαση των ανηλίκων την ώρα του παιχνιδιού με συνέπεια το τραγικό συμβάν.

Έτσι, δέχθηκε ότι θεμελιώνεται ευθύνη του δήμου, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του, ότι υφίστατο συντρέχον πταίσμα και της γιαγιάς που συνόδευε το παιδί, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχαν παιδοφύλακες και επομένως έπρεπε να την προσέχει η συνοδός. 

πηγή: arouraios.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.