Δένδιας: Οι χωρισμένοι γονείς φταίνε για τις εξαφανίσεις των παιδιών στην Ελλάδα. Τότε νομοθετήστε για Κοινή Επιμέλεια-Συνεπιμέλεια-Εναλλασσόμενη Κατοικία για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Δένδιας: "Οι χωρισμένοι γονείς φταίνε για τις εξαφανίσεις των παιδιών στην Ελλάδα." Τότε νομοθετήστε για Κοινή Επιμέλεια-Συνεπιμέλεια-Εναλλασσόμενη Κατοικία για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


Αφού για τις "εξαφανίσεις των παιδιών" ευθύνονται οι χωρισμένοι γονείς, κι όχι το γεγονός ότι καμία Διεθνής Σύμβαση για τους γονείς και το παιδί δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τις δικαστικές αρχές, τουλάχιστον νομοθετήστε ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ-ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


Με το δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον σχετίζεται το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων, ενώ οι αρπαγές ανηλίκων γίνονται από τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Από ειδική εκπαίδευση έχουν, ήδη, περάσει 219 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ανταποκριθούν στη μάχη κατά του φαινομένου της εξαφάνισης-αρπαγής ανηλίκων. Στόχος του υπουργείου είναι να αξιοποιηθεί πλήρως το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS), όπου καταχωρούνται, μεταξύ άλλων, και οι εξαφανισμένοι ανήλικοι, των οποίων η εξαφάνιση δηλώνεται σε κάποιο από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. To SIS αποτελεί το σημαντικότερο και πλέον χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιείται από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας για την άμεση αναζήτηση, τον έλεγχο και τον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κλήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόσφατα, με ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου και Στάθη Παναγούλη, να ενημερώσει τη Βουλή για το φαινόμενο των εξαφανίσεων ανηλίκων. Οι δύο βουλευτές επικαλούνται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει ότι το 2012 και κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 εξαφανίστηκαν 449 παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια. Από αυτά βρέθηκαν τα 352 ενώ 97 αναζητούνται.

Ο κ. Δένδιας, στην έγγραφη απάντησή του, επικαλείται στοιχεία από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία «οι απαγωγές παιδιών αφορούν περιπτώσεις αρπαγών από γονείς λόγω διαφωνίας ως προς τη γονική μέριμνα». 


Σχετικά με τους λόγους εξαφάνισης ανηλίκων, αναφέρεται ότι «οι εξαφανίσεις οφείλονται αποκλειστικά στο δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον (χωρισμένοι γονείς, ενδοοικογενειακή βία, παραμέλησή τους κ.α.) και όχι σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τους (αρπαγή ανηλίκων με σκοπό την καταβολή λύτρων, ανθρωποκτονίες κ.λπ.). Παράλληλα, στα αίτια εξαφανίσεων αναφέρονται και οι περιπτώσεις ψυχολογικών προβλημάτων και νοητικών στερήσεων, καθώς και αυτές των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. «Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις απαγωγών ανηλίκων, είτε για λύτρα, είτε για σεξουαλική εκμετάλλευση, είτε για εμπορία οργάνων» αναφέρεται στο έγγραφο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «AMBER ALERT HELLAS» που αποσκοπεί στην έγκαιρη και έγκυρη ειδοποίηση και ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με περιστατικά εξαφάνισης-απαγωγής ανηλίκων. Την εγκατάσταση και υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει η μη κυβερνητική οργάνωση «το Χαμόγελο του Παιδιού» η οποία έχει οριστεί και διαχειριστής του. Το πρόγραμμα «AMBER ALERT HELLAS» λειτουργεί μέσω της σύμπραξης περισσότερων των 50 κρατικών και ιδιωτικών φορέων, όπως υπουργεία και δημόσιες αρχές, ΜΚΟ, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, φορείς παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει διαβιβάσει σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας εγκυκλίους διαταγές με σαφείς οδηγίες, οι οποίες επικαιροποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας, ενημερωτικό εγχειρίδιο, το οποίο περιλαμβάνει χρήσιμες πρακτικές, κατευθυντήριες οδηγίες και βασικές τακτικές χειρισμού περιστατικών εξαφάνισης και αρπαγής ανηλίκων, ενώ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας έχει ενταχθεί το γνωστικό αντικείμενο «Αναζητήσεις εξαφανισθέντων προσώπων».

Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο κ. Δένδιας, για την προστασία των ανηλίκων έχουν συσταθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία.

πηγή: thestival.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.