15 Χρόνια Εναλλασσόμενης Επιμέλειας - Εκδήλωση Διαμαρτυρία στο Brno.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

15 Χρόνια Εναλλασσόμενης Επιμέλειας - Εκδήλωση Διαμαρτυρία στο Brno.

Πρώτη Αυγούστου 1998, έγινε η τροποποίηση του νόμου περί Οικογένειας, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Αν και οι δύο γονείς είναι ικανοί να μεγαλώσουν ένα παιδί και είναι προς το συμφέρον του η ανατροφή του, το δικαστήριο μπορεί να τοποθετήσει ένα παιδί σε κοινή ή σε εναλλάξ επιμέλεια και των δύο γονέων, εφόσον αυτό είναι προς το συμφέρον του παιδιού και εφόσον αυτό εξασφαλίζει καλύτερα τις ανάγκες του ". (§ 26, παράγραφος 2)


Μετά από 15 χρόνια για την εφαρμογή της εναλλασσόμενης επιμέλειας, τα δικαστήρια συνεχίζουν να κρίνουν ότι "το συμφέρον του παιδιού" είναι να χάσει τον ένα γονέα, να τον κάνουν περιστασιακό επισκέπτη ή να τον εξαφανίζουν από την ζωή του παιδιού. 

Μας προσπέρασε και η Σλοβακία, η οποία έχει μοιρασμένη επιμέλεια με νόμο, από το 2010!

Ως εκ τούτου γίνεται εκδήλωση για τον εορτασμό της 15ης επετείου της μη χρήσης της εναλλασσόμενης επιμέλειας. Έχει αναφερθεί ότι τα δικαστήρια εξακολουθούν να αγνοούν αυτή η μορφή της ανατροφής και δεν την τηρούν τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Αφορά κάθε χρόνο περίπου 30.000 παιδιά. Σε 15 χρόνια αυτό έχει συμβεί σχεδόν σε μισό εκατομμύριο παιδιά ...

Η Εκδήλωση Διαμαρτυρία - Συνέλευση θα γίνει στις 1 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:00 στο Brno - την πόλη που εδρεύει το Συνταγματικό Δικαστήριο. 
Η Εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Brno, Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολική στήλη για τα θύματα της πανούκλας. 
Ελάτε με ή χωρίς παιδιά, ποιος μπορεί να παραμείνει αδιάφορος με αυτή την κατάσταση.


Μετά την εκδήλωση - συνάντηση θα ακολουθήσει ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γονέων που έχουν διαφορετικές μορφές επιμέλειας των παιδιών.



πηγή: stridavka.cz

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.