Έρευνα : Το υψηλότερο εισόδημα της γυναίκας προκαλεί στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Έρευνα : Το υψηλότερο εισόδημα της γυναίκας προκαλεί στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες

Καθώς αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών με υψηλότερο εισόδημα από των συζύγων, το παραδοσιακό πρότυπο του άνδρα «κουβαλητή» αμφισβητείται. 



Μια πολύ πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στην Ολλανδία (Pierce 2013) έδειξε ότι οι άνδρες που έχουν χαμηλότερο εισόδημα από τη σύντροφό τους έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να χρησιμοποιούν χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία συγκριτικά με τους άνδρες που έχουν υψηλότερο εισόδημα από τη σύντροφό τους.

Μάλιστα, τα ευρήματα αυτά παρέμεναν σημαντικά ακόμη και όταν η διαφορά στο εισόδημα ήταν μικρή. Επίσης, τα ζευγάρια που στηρίζονταν οικονομικά περισσότερο στη γυναίκα είχαν μεγάλη πιθανότητα να πάσχουν από αϋπνία και να χρησιμοποιούν αγχολυτικά – τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν ίσχυαν για τα ζευγάρια που δεν ήταν παντρεμένα καθώς και για τους άνδρες που είχαν μικρότερο εισόδημα από τη σύντροφό τους πριν από τον γάμο.

Πώς εξηγούνται τα δεδομένα αυτά;

Η μελέτη δείχνει ότι ο γάμος αποτελεί έναν θεσμό που καθορίζει τον ρόλο του φύλου. Με άλλα λόγια, για έναν άνδρα παντρεμένο είναι σημαντικό να είναι ο «κουβαλητής», αλλά αυτό δεν ισχύει όταν ο άνδρας βρίσκεται σε σχέση εκτός γάμου. Επιπλέον, η οικονομική υπεροχή του άνδρα συνδέεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Αν και η μελέτη δεν διευκρινίζει αν οι άνδρες λάμβαναν φάρμακα επειδή είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στύσης ή επειδή είχαν μεγαλύτερη ανάγκη να προστατευτούν από ενδεχόμενη σεξουαλική αποτυχία, αναδεικνύει ότι η μεταβολή στην οικονομική εξουσία συχνά καθιστά έναν άνδρα ευάλωτο σεξουαλικά.

Επιπλέον, τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καταστάσεις που έρχονται να αμφισβητήσουν τους παραδοσιακούς ρόλους του φύλου έχουν μεγάλη πιθανότητα να βιώσουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

πηγή: http://www.kamarinia.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.