Ιαπωνία : Έκανε το καθήκον του ως Πατέρας μέχρι την τελευταία του πνοή

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ιαπωνία : Έκανε το καθήκον του ως Πατέρας μέχρι την τελευταία του πνοή

Είναι ίσως από τις πιο συγκινητικές ιστορίες και το απόγειο της αυτοθυσίας που δείχνει ένας πατέρας για το παιδί του. Όλα έγιναν στην Ιαπωνία, όπου επικρατεί σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας.
Ο Μίκιο Οκάντα πέθανε προσπαθώντας να προστατέψει την 9χρονη μοναχοκόρη του Νατσούνε, την ώρα που χιονοθύελλα και πολικές θερμοκρασίες σάρωναν τη νήσο Χοκάϊντο.

Ο Οκάντα είναι ένα από τα τουλάχιστον 9 θύματα της κακοκαιρίας, αλλά η ιστορία του είναι συγκινητική. 

Η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τους δικούς του ήταν το Σάββατο στις 4 το απόγευμα όταν πήγε να πάρει τη μικρή από το ολοήμερο σχολείο.

Τους τηλεφώνησε να τους πει ότι το φορτηγάκι του είχε εγκλωβιστεί στο χιόνι. Τους είπε μάλιστα ότι θα το εγκατέλειπε και ότι εκείνος και η μικρή Νατσούνε θα συνέχιζαν για ένα χιλιόμετρο με τα πόδια.

Όμως, τους βρήκαν το πρωί της Κυριακής, μόλις 300 μέτρα από το φορτηγό.

Το συγκλονιστικό ήταν ότι ο ηρωικός πατέρας είχε σχηματίσει ασπίδα προστασίας με το σώμα του πάνω από την κορούλα του για να την προστατεύσει. Είχε βγάλει το μπουφάν του και είχε καλύψει με αυτό το παιδί.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο με ελαφρά τραύματα. Ο πατέρας, όμως δεν τα κατάφερε. Στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Νατσούνε, ήταν ήδη ορφανή από μητέρα εδω και δυο χρόνια και τώρα έχασε και τον πατέρα της με αυτό τον τραγικό τρόπο...

Tην ίδια ημέρα, στο νησί Χοκάϊντο μια τετραμελής οικογένεια πέθανε από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητο που είχε καλυφθεί από το χιόνι.

πηγή: http://www.newsit.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.