Γραμματεία (Φρικτής) ΑΝ-Ισότητας των δυο Φύλων στην Ελλάδα με ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΕΡΑ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ - ΠΑΤΕΡΑ
 ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013


Γραμματεία (Φρικτής) ΑΝ-Ισότητας των δυο Φύλων στην Ελλάδα
Αυτήν την εικόνα σε "ταΐζουν" δεκαετίες τώρα, όλα τα ΜΜΕ 

Γραμματεία (Φρικτής) ΑΝ-Ισότητας των δυο Φύλων στην Ελλάδα
Αυτήν την εικόνα του σημερινού
Έλληνα Άνδρα - Πατέρα
ΔΕΝ τους συμφέρει να στην δείξουν

Γαϊτανάκι Εκατομμυρίων Ευρώ σε βάρος του Έλληνα Πατέρα και Άνδρα



Τους προσωπικούς μου προβληματισμούς τους είχα δημοσιεύσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές του Οκτώβρη του 2013 ... ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω link και στην συνέχεια θα πάρετε μια γεύση για το τι έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα από την Γραμματεία ΑΝ-Ισότητας των δυο Φύλων :

Γραμματεία (Φρικτής) ΑΝ-Ισότητας των δυο Φύλων στην Ελλάδα
Αυτή είναι η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα

Προσωπικοί Προβληματισμοί (δείτε τα links): 






Δημοσιευμένες Έρευνες σε Ελληνικό και Ξένο Τύπο (δείτε τα links)


Πρωτιά οι Ελληνίδες στην Ψυχολογική και Σωματική Κακοποίηση ΚΑΤΑ των Ανδρών τους
Περισσότεροι άνδρες είναι
 και τα θύματα της
 σωματικής επίθεσης
 στην Ελλάδα (31,7%)
1) Οι άνδρες, τα περισσότερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα






7) Έρευνα: Τι έχει αλλάξει στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου (Σε ερώτηση σχετικά με το τι ενοχλεί περισσότερο τους άνδρες στη σύγχρονη γυναίκα, οι 7 στους 10 (73,4%) δήλωσαν την επιθετικότητα ως άκρως αρνητικό στοιχείο)

και πλήθος άλλων ερευνών και διαπιστώσεων ότι  ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ - ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ
Κ Α Κ Ο Π Ο Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι
   
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ  !!! 



Δείτε τι συμβαίνει σήμερα από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των δυο Φύλων στην χώρα μας σε βάρος του Έλληνα Φορολογούμενου, Εξαθλιωμένου, Άνδρα - Πατέρα, σας παρουσιάζω το "γαϊτανάκι" των εκατομμυρίων Ευρώ που έχει στηθεί:

1) πηγή: http://www.kerdos.gr

Ζέτα Μακρή: Στηρίζουμε με 9,5 εκατ. ευρώ τη γυναικεία επιχειρηματικότητα 

Συνέντευξη στον Γιάννη Παπαδόπουλο


Ποσόν 9,5 εκατ. ευρώ σε 2.500 αυτοαπασχολούμενες γυναίκες θα διαθέσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Επιδίωξη, όπως λέει στη συνέντευξή της στο «Κέρδος» η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων κυρία Ζέττα Μ. Μακρή, είναι η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, βασική προϋπόθεση «για να φύγουν από μία βάναυση σχέση ή από μη δημιουργική καθημερινότητα», όπως επισημαίνει. 

Η κυρία Μακρή αναφέρεται ακόμη στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, υπογραμμίζοντας ότι συχνά θύματα βάναυσης συμπεριφοράς είναι οι άνδρες. Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Πού θα εστιάσετε την πολιτική σας για τα ζητήματα ισότητας των δύο φύλων;


Στόχος των νέων προγραμμάτων είναι να αυτονομηθούν οι γυναίκες. Επί μακρόν οι θεσμοί επικεντρώνονταν στο ζήτημα της βίας. Τούτο δεν αρκεί. Οι γυναίκες πρέπει να αποκτήσουν τα εφόδια, ώστε να έχουν οικονομική ανεξαρτησία που τους επιτρέπει να ορθοποδήσουν και να φύγουν από μία βάναυση σχέση ή από μη δημιουργική καθημερινότητα. Κακά τα ψέματα, αν δεν υπάρχει οικονομική ανεξαρτησία, δεν υπάρχει κανενός είδους ανεξαρτησία. Θα διατεθούν 9,5 εκατομμύρια ευρώ σε 2.500 αυτοαπασχολούμενες γυναίκες. 

Να εξηγήσω κάτι: Δεν θα δώσουμε χρήματα που μπορούν να σπαταληθούν σε άλλες χρήσεις. Τα κονδύλια θα βοηθήσουν την ίδρυση επιχειρήσεων με πρακτικό τρόπο: Οποια έχει κάποια ιδέα, μία ιδέα που μπορεί να είναι ασαφής ή υπεραισιόδοξη, θα απευθυνθεί στους δικούς μας ανθρώπους και θα μπορέσει να οργανώσει επαγγελματικά αυτό που σκέφτηκε. Εν ολίγοις φτιάχνουμε τις συμβουλευτικές δομές που απαιτούνται.


- Αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπετε τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας; 


Οχι, σημαίνει ότι λειτουργούν παράλληλα οι δράσεις. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη γυναίκα ως θύμα παρά το γεγονός ότι η γυναίκα είναι συχνά θύμα. Συνεχίζει λοιπόν να λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15900 στην οποία απευθύνονται τα άτομα που έχουν κακοποιηθεί. 

Η βάναυση συμπεριφορά έχει πολλές εκφάνσεις από τη χειροδικία ως την προσβολή, την υποτίμηση, την εξύβριση. Στην τηλεφωνική γραμμή 15900 υπάρχει πρωτόκολλο ανωνυμίας και το άτομο που επικοινωνεί μπορεί σε ελαφριά περίπτωση να ζητήσει συμβουλές ή σε βίαιο επεισόδιο να ζητήσει φιλοξενία σε καταφύγιο. 


- Γιατί χρησιμοποιείτε τη λέξη «άτομο» και όχι «γυναίκα» για τα θύματα;


Γιατί θα θύματα της ενδοοικογενιακής βίας είναι γυναίκες και άνδρες. Καταγράφονται σχεδόν τα ίδια ποσοστά κακοποίησης στα δύο φύλα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε πέρυσι σε 8 ευρωπαϊκές χώρες. Επτά στους δέκα Ελληνες δηλώνουν ότι κακοποιήθηκαν ψυχολογικά από τη σύντροφό τους και τρεις στους δέκα ότι κακοποιήθηκαν σωματικά. Εχουμε συναίσθηση: Ενας άνδρας μπορεί ευκολότερα να μελανιάσει τη γυναίκα, να της σπάσει κόκαλα, να τη στείλει στο νοσοκομείο. Δεν μπορούμε όμως να αγνοούμε την πραγματικότητα ότι και οι γυναίκες σηκώνουν χέρι. Σπρώχνουν τον σύντροφό τους, πετούν αντικείμενα. Η αρχή της ισότητας μάς υποχρεώνει όλα αυτά να τα υπολογίσουμε στην προσπάθεια να περιορίσουμε τα φαινόμενα βίας εντός της οικογενειακής εστίας.


- Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευτούν στρεβλά κάποιοι αυτά που προσφέρετε, δηλαδή τις επαγγελματικές επιδοτήσεις ή τη δωρεάν στέγη;


Ναι υπάρχει κίνδυνος, αλλά δεν μπορούμε να ξεκινάμε κακόπιστα. Λέμε ότι γυρίσαμε σελίδα. Πρώτα οι πολιτικοί που είμαστε υπόλογοι, κατόπιν οι πολίτες. Η καχυποψία δεν θα γίνει τροχοπέδη στο δημιουργικό πνεύμα. Αν στο πρόσωπο κάθε γυναίκας που θέλει να ανοίξει τη δική της επιχείρηση βλέπουμε έναν απατεώνα, θα δημιουργήσουμε έναν νέο κύκλο ατιμίας. Αν στο πρόσωπο κάθε κακοποιημένου ατόμου που χρειάζεται στέγη, βλέπουμε έναν «τζαμπατζή», ακυρώνουμε το ιδανικό του κοινωνικού κράτους. Ξεκινάμε με εμπιστοσύνη, με διαφάνεια και με έναν έλεγχο που έχει στόχο την ανάπτυξη. Δεν έχει νόημα αν δώσουμε μία επιχορήγηση να αναγκάσουμε την επιδοτούμενη να αναλώνεται στη λογοδοσία και όχι με τη νέα της δραστηριότητα. Είναι, όμως, δικό μας χρέος να εξασφαλίσουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είναι δική μας υποχρέωση η διαφάνεια και η αξιολόγηση των προτάσεων χωρίς παλαιού τύπου παρεμβολές. 

Κέρδος 16/12/2012 06:00


2) πηγή: http://www.arcadiapress.gr


«Δεν είσαι η Μόνη, δεν είσαι μόνη» - εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών (Φωτο και Βιντεο)


Τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στην Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς. Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, η γενική γραμματέας Ισότητας Ζέτα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτριος Κωστόγιαννης και η Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Θ.Ι. Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου. Μάλιστα, υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου της Τρίπολης, το οποίο προβλέπει την νομική βοήθεια στις γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα βίας.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός, όσο και η Γενική Γραμματέας Ισότητας, επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας τέτοιων κέντρων, καθώς δυστυχώς αν και βρισκόμαστε στο 2012, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών δεν έχουν εκλείψει. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στελεχώνονται από εξειδικευμένο σε αυτά τα θέματα, επιστημονικό προσωπικό, που παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική στις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος βίας (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική κ.α). οι υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό κέντρο είναι απολύτως δωρεάν και λειτουργούν παράλληλα με την τηλεφωνική γραμμή 15900, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες σε 24ωρη βάση.

Να θυμίσουμε ότι παράλληλα με το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών θυμάτων βίας, πρόκειται να υπολοποιηθεί στην Τεγέα Αρκαδίας και ξενώνας φιλοξενίας των γυναικών αυτών.




3) πηγή: http://www.inews.gr


Ένα βήμα πριν τη λειτουργία του ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στα Γιάννενα



Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση Ξενώνων Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών σε 43 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας, με στόχο την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία και διακίνηση [trafficking], πορνεία κ.λπ.).

Στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και το μόνο που μένει είναι η έγκριση του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη και την πρόσληψη του εγκεκριμένου προσωπικού.

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τεχνική Σύσκεψη από τον Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας –Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας», με τη συμμετοχή των υπευθύνων του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών, Πατρέων, Άρτης και Αγρινίου.
Επίσης, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππας Τσουμάνης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημήτριος Παπαδόπουλος
Oυσιαστική ήταν η συμβολή της Γεωργίας Γκόνου ,υπεύθυνης του έργου για την ΕΕΤΑΑ καθώς και των υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Τίνας Καφατσάκη, Άλκηστης Τελώνη και της Έλλης Μπούκη.
Να σημειωθεί ότι, οι Ξενώνες Φιλοξενίας, σε συνέργεια με τη Γραμμή SOS (τηλ. 15900) που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας στις πρωτεύουσες των Περιφερειών, θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, θα υλοποιηθεί εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης για τις δράσεις αυτές, σε όλη την Ελλάδα.


4) πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr


Έρχονται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Τρίπολη!



Στο πλαίσιο των εγκαινίων του συμβουλευτικού κέντρου ισότητας στην Τρίπολη, η είδηση που προέκυψε είναι ότι επόμενο βήμα είναι η λειτουργία ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες στην περιοχή μας.

Προσφάτως, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης να προχωρήσει σε απευθείας μίσθωση χώρου 436,57 τετραγωνικών μέτρων(ισογείου 362,71τμ και υπογείου 73,86τμ) και επιπλέον χώρου στάθμευσης και προαύλιου χώρου, ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος Peter Orphanos για Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Τρίπολης γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ πράξη.

Να σημειωθεί ότι στον ξενώνα αυτό, θα φιλοξενούνται έως 20 γυναίκες με τα παιδιά τους, εφόσον έχουν. Ο ξενώνας θα στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Η γενική Γραμματέας Ισότητας Ζέτα Μακρή, δήλωσε από την Τρίπολη πως για τη στελέχωση του ξενώνα, θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.


Γραμματεία (Φρικτής) ΑΝ-Ισότητας των δυο Φύλων στην Ελλάδα
Η εικόνα που ΔΕΝ θέλουν να ξέρεις

Συνοψίζοντας ... η κοροϊδία, ο φυλετικός ρατσισμός και η εξαθλίωση του Πατέρα και Άνδρα σε ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!


Πώς γίνεται το ποσοστό των Ελλήνων Κακοποιημένων Ανδρών να είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από εκείνο των Ελληνίδων γυναικών, σύμφωνα με έρευνες και επιστημονικές μελέτες, και η Γενική Γραμματεία (ΑΝ) Ισότητας των δυο Φύλων να εθελοτυφλεί, να κωφεύει και να εκπονεί τέτοιο σχεδιασμό ΜΟΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα ?

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι γυναίκες κακοποιούνται και πρέπει να κατασκευαστούν Ξενώνες από την Πολιτεία, αλλά από ότι είδατε ΚΑΝΕΝΑΣ ... ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ή "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ" για τον ΑΝΔΡΑ και ΠΑΤΕΡΑ !!! 

Αντιθέτως ιδρύονται 43 Ξενώνες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !!! σε χρόνο ρεκόρ !!!

Κάνει λόγο η κ. Γενική Γραμματέας για Διεθνείς Συμβάσεις, Ανθρώπινα Δικαιώματα κλπ...
ο Πατέρας και ο Άνδρας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ δικαιώματα σε αυτόν τον τόπο ? 
ή οι Διεθνείς Συμβάσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ για το αρσενικό φύλο ?



Για να ρίξουμε μια ματιά σ' αυτές τις Συμβάσεις που χρησιμοποιούνται μονομερώς 

Πρώτα από όλα ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ το Σύνταγμα της Ελλάδας και συγκεκριμένα: 


1) Άρθρο 4 παρ.1 «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου»
2) Άρθρο 4 παρ.2 «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις»



ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007/C 303/01) και συγκεκριμένα:

1) Άρθρο 20 – Ισότητα έναντι του νόμου 



«Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι έναντι του νόμου.»



2) Άρθρο 21 - Απαγόρευση διακρίσεων



1. Απαγορεύεται κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

2. Εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών και με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεών τους, απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω ιθαγενείας.


3) Άρθρο 33 - Οικογενειακή ζωή και επαγγελματική ζωή



1. Εξασφαλίζεται η νομική, οικονομική και κοινωνική προστασία της οικογένειας.





4) Άρθρο 34 - Κοινωνική ασφάλιση και κοινωνική αρωγή



3. Η Ένωση, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια, αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα κοινωνικής αρωγής και στεγαστικής βοήθειας προς εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλους όσους δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στο δίκαιο της Ένωσης και τις εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές.



5) Άρθρο 52 - Εμβέλεια και ερμηνεία των δικαιωμάτων και των αρχών



4. Στο βαθμό που ο παρών Χάρτης αναγνωρίζει θεμελιώδη δικαιώματα όπως απορρέουν από τις κοινές συνταγματικές παραδόσεις των κρατών μελών, τα εν λόγω δικαιώματα πρέπει να ερμηνεύονται σύμφωνα με τις παραδόσεις αυτές.



ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:



ΑΡΘΡΟ 1


'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.



ΑΡΘΡΟ 2


Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

ΑΡΘΡΟ 3

Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.



ΑΡΘΡΟ 7


'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.


ΑΡΘΡΟ 12

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

ΑΡΘΡΟ 22

Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία, ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

ΑΡΘΡΟ 30

Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.



Όπως παρατηρήσατε σε όλες τις παραπάνω Διεθνείς Συμβάσεις και Κανονισμούς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, στην Ελλάδα όμως ο Φυλετικός Ρατσισμός εναντίον του Άνδρα και Πατέρα "βγάζει μάτι", και μετά από τα παραπάνω η Γραμματεία "Ισότητας" των δυο Φύλων κάνει λόγο για Διεθνές Δίκαιο και για κακοποίηση μόνο των γυναικών...

Μια άλλη παρατήρηση που έκανα είναι ότι η Γενική Γραμματεία Αν-ισότητας των δυο φύλων, στελεχώνεται ως προς την ηγεσία της, ΜΟΝΟ από γυναίκες....Τυχαίο ???

Μέχρι και η γειτονική Τουρκία μας ξεπέρασε σε θέματα ΙΣΟΤΗΤΑΣ... κάνανε ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ για τους Μπαμπάδες με Κρατικά Κονδύλια δείτε το link  Καταφύγιο για άνδρες που κακοποιούνται από τις γυναίκες τους υπό την αιγίδα του κράτους.... Μας ξεπέρασαν μέχρι και οι Τούρκοι

Και βέβαια κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους εκείνους τους άνδρες και μπαμπάδες που υποφέρουν και αδικούνται σε οικονομικούς και δικαστικούς τομείς, καθημερινά, και που σε τραγικά μεγάλο ποσοστό είναι αυτοί που οδηγούνται σε αυτοκτονίες...  την δήλωση της κυρίας Γενικής Γραμματέας της Ισότητας των δυο Φύλων στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου...



1) πηγή:  http://www.imerisia.gr


Ζέττα Μακρή: Η αυτοκτονία είναι νόσος



Επίθεση στην παρουσιάστρια και το συνομιλητή της πραγματοποίησε η βουλευτής της ΝΔ, Ζέττα Μακρή φιλοξενούμενη στο Σκάι όταν κατά τη συζήτησή τους τέθηκε το θέμα των αυτοκτονιών λόγω κρίσης. Η αντίδραση της ήταν σφοδρή λέγοντας πως δεν δέχεται να γίνεται μικροπολιτική για το θέμα, αγνοώντας την οδύνη των συγγενών και τόνισε ότι η "αυτοκτονία είναι νόσος". Υπεραμυνόμενη της θέσης της αυτής είπε ότι το έχει ψάξει.




Οι ψηφοφόροι Άνδρες και Μπαμπάδες του Ν. Μαγνησίας μπορείτε να απολαύσετε την δήλωση στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί από το 35ο λεπτό και μετά


 
   
   
   
   
   
   
   
   
      null
   

















0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.