Δικαίωμα επικοινωνίας, ενημέρωσης καθώς και στην συμμετοχή εκδηλώσεων, των Μπαμπάδων που δεν έχουν την επιμέλεια αλλά διατηρούν την Γονική Μέριμνα του παιδιού τους, που βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία και φοιτά σε Παιδικό, Βρεφονηπιακό Σταθμό ή και σε Νηπιαγωγείο, είτε Δημόσιο είτε του Δήμου. 2η ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ (Υπόδειγμα) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

2η ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ (Υπόδειγμα) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η "μεγάλη βαρηκοΐα" των υπευθύνων, μας κάνει να επανέλθουμε με νέο Υπόδειγμα Αίτησης-Αναφοράς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ !

Αυτή την φορά η Αίτηση αναφέρεται στο:  ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δικαίωμα επικοινωνίας, ενημέρωσης καθώς και στην συμμετοχή εκδηλώσεων, των Μπαμπάδων που δεν έχουν την επιμέλεια αλλά διατηρούν την Γονική Μέριμνα του παιδιού τους, που βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία και φοιτά σε Παιδικό, Βρεφονηπιακό Σταθμό ή και σε Νηπιαγωγείο, είτε Δημόσιο είτε του Δήμου.


Έχουμε και λέμε λοιπόν, η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη και το Τμήμα του Κύκλου των Δικαιωμάτων του Παιδιού (Συνήγορος του Παιδιού) με παλιότερη παρέμβασή τους είχαν κατορθώσει τα παρακάτω, που ισχύουν όμως μόνο για παιδιά που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, (προφανώς οι "εκσυγχρονιστές", "κουφοί" και οι "τυφλοί" του Υπουργείου Παιδείας, αρέσκονταν παλαιότερα να βλέπουν μπαμπάδες έξω από τα κάγκελα του σχολείου για να δούνε τα παιδάκια τους ή τους άρεσε το "υπερθέαμα" του να έρχεται το περιπολικό της Αστυνομίας και να συλλαμβάνει τον "κακό μπαμπά" μπροστά στα μάτια των έντρομων παιδιών που ήταν στο προαύλιο του σχολείου), τελικώς και ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, παρενέβηκε αυτή η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη και έγινε Οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας:


και σε μορφή PDF 

Αλλά....επειδή το υπάρχον σύστημα και η επικρατούσα νομοθεσία αρέσκεται στην "γενιτσαροποίηση" και στην αποξένωση του παιδιού από τον Πατέρα του, από την βρεφική του και την νηπιακή του ηλικία, "ξέχασαν" να εντάξουν στην παραπάνω Εγκύκλιο ή να φτιάξουν μία πιο διευρυμένη και για τα πολύ μικρά παιδιά που πηγαίνουν σε Παιδικούς Σταθμούς όλων των κατηγοριών.

Έτσι, και ενώ πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο (δεν κάνει πουθενά λόγω για γονείς που έχουν ή δεν έχουν την επιμέλεια, απαγόρευση εισόδου, άρνηση ενημέρωσης κλπ), σύμφωνα με τον ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Βρεφονηπιακών και νηπιακών), όπως υπάρχει και ισχύει στο ΦΕΚ  (ΦΕΚ 497/2002 Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών), κατά παράβαση και δεκάδων άρθρων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνθηκών και Οδηγιών και Πρωτοκόλλων, οι "κουφοί" και "αόμματοι" κάνουν ότι θέλουν.

Για αυτό τον λόγο απευθυνθήκαμε ΞΑΝΑ στον Συνήγορο του Παιδιού και ζητήσαμε την παρέμβαση του και την επίλυση αυτού του ΥΠΑΡΚΤΟΥ προβλήματος, που στην ουσία είναι Πρωτίστως ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και έπειτα των Γονέων που δεν έχουν την επιμέλεια τους.

Έτσι, σας παραθέτουμε την νέα ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ (υπόδειγμα) ώστε να το αποστείλετε με την συνημμένη Δικαστική Απόφαση που έχετε και ασκείτε από Κοινού την Γονική του Μέριμνα.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΚΥΚΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕΞΗ 5, ΑΘΗΝΑ 11528 

Κάντε κλικ και κατεβάστε το υπόδειγμα παρακάτω:


ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ
ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!


0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.