ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Ales Hodina,
ακτιβιστής Μπαμπάς

Ο Πρόεδρος Aleš Hodina, της ακτιβιστικής οργάνωσης για τους μπαμπάδες, Εναλλασσόμενη Φροντίδα (Stridavka) και ο Πρόεδρος Valentin Papazian, της Ένωσης Πατέρων (Unie Otců) της Τσεχίας, υπέβαλλαν μήνυση για ποινική δίωξη εναντίον ΕΝΝΕΑ Δικαστών συνολικά. 



"Η μήνυση κατατέθηκε κατά των Δικαστών του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Plzeň (Πίλσεν) και Δικαστών του Δημοτικού Δικαστηρίου της Πράγας", δήλωσαν οι ακτιβιστές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, οι παραπάνω Δικαστές, σχετίζονται με τα ποινικά αδικήματα, της κατάχρησης εξουσίας των δημοσίων υπαλλήλων, για παρεμπόδιση του έργου των δημοσίων υπαλλήλων από αμέλεια και του απαρτχάιντ και των διακρίσεων εις βάρος μιας ομάδας ανθρώπων.

 Ο κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι οι διακρίσεις των δικαστών στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη φροντίδα (επιμέλεια) των ανήλικων παιδιών.



"Η πράξη από έναν δικαστή, σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα εκπαίδευσης των ανηλίκων, ο διαχωρισμός και η διακοπή τους από τους γονείς είναι ζωτικές για το συμφέρον, την ανατροφή και την εκπαίδευση των νέων, καθώς και των οικογενειακών σχέσεων, η οποία τελικά οδηγεί στην παρακμή της όχι μόνο ατομικά αλλά το για το σύνολο της κοινωνίας. 
Δεν μπορούνε να δηλώνουν ότι γίνεται, απλώς, μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι οικογενειακές σχέσεις και τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά είναι απαραίτητο να σταθούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, παράνομες για τους δημοσίους υπαλλήλους και να υπονομεύουν το ενδιαφέρον του κράτους. 
Η συμπεριφορά αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από την «δικαστική ανεξαρτησία», καθώς και οι δικαστές υποχρεούνται από τον νόμο να τηρούν τη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις" είπε ο Aleš Hodina και τονίζει: 
"Είναι απαραίτητο να αναφερθεί στην εξουσία της Πολιτείας ένα πράγμα: ότι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την φροντίδα των παιδιών, σε περίπτωση αποτυχίας ή ευνοώντας τον ένα γονέα, πρέπει να είναι σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και την ποινική ευθύνη για την προσέγγισή τους. Και ειδικά όταν πρόκειται για τους δικαστές - που αποφασίζουν αν θα παραβιάζουν σημαντικά συμφέροντα του Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και της ισότητας των διαδίκων. Το μεγάλο πρόβλημα το βλέπουμε μόνο στον Περιφερειακό Δικαστή, που σε θέματα επιμέλειας των τέκνων αποφάσισε οριστικά."

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πατέρων Valentin Papazian προσθέτει: "Γνωρίζουμε ότι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στις ποινικές διαδικασίες είναι πολύ απρόθυμοι να ερευνήσουν τα εγκλήματα κατά των δικαστών. Παρ' όλα αυτά, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί σοβαρή ώθηση στις κρατικές αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Την ίδια στιγμή που οι πολίτες είναι στη διαδικασία συμβιβασμού, γίνεται παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των γονέων."

πηγή: www.prvnizpravy.cz

Σημείωση: τον κ. Aleš Hodina τον είχαμε προαναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας 

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΑΜΠΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ


0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.