ΑΓΓΛΙΑ: ΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια παιδιά στη Βρετανία μεγαλώνουν χωρίς πατέρα.
Σύμφωνα με μια κορυφαία Δικαστή, η χώρα αντιμετωπίζει μια επιδημία της διάλυσης της οικογένειας.





Όταν πρόκειται για περιπτώσεις διαζυγίου ή σε διάσταση, κάθε μέλος του ζευγαριού μπορεί να υποχρεωθεί να καταβάλει διατροφή στους σύντροφός τους, αν ο σύντροφός τους έχει βασιστεί πάνω σε αυτούς για τα χρήματα.

Ωστόσο, στην πράξη, περισσότερα παιδιά είναι πιθανό να ζουν με τις μητέρες τους μετά το χωρισμό παρά με τους πατεράδες τους.

Ο Υπουργός Παιδείας προτείνει τώρα μια νέα νομοθεσία για να διασφαλίσει ότι οι δικαστές θα δίνουν στους πατέρες το νομικό δικαίωμα να περνούν το χρόνο τους με τα παιδιά τους μετά από ένα διαζύγιο ή την διάσταση. Αλλά η οργάνωση Fathers 4 Justice (Πατέρες για Δικαιοσύνη) λέει ότι «η νομοθεσία δεν θα αξίζει το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο". 
Οι νόμοι αναμένονται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος.

πηγή: http://ruvr.co.uk

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.