Ισραήλ: Κύμα Συλλήψεων ακτιβιστών Μπαμπάδων


ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αρκετοί ακτιβιστές μπαμπάδες που μάχονται για τα δικαιώματα τους και την κοινή ανατροφή των παιδιών μετά το διαζύγιο, έχουν συλληφθεί ή κληθεί για ανάκριση τις τελευταίες ημέρες και ένα μέλος του Κοινοβουλίου που υποστηρίζει το κίνημα των μπαμπάδων λέει "η καταστολή κατά του φεμινισμού βρίσκεται σε εξέλιξη".

Ένας πατέρας ακτιβιστής, ο Guy Shamir, κρατήθηκε στη φυλακή για 21 ημέρες. Συνελήφθη όταν μια υπάλληλος του Οικογενειακού Δικαστηρίου της Χάιφα, ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε μια απειλητική φράση σε μια τηλεφωνική συνομιλία μαζί της. Ο Shamir λέει ότι είπε στην υπάλληλο: "Την δικαστίνα θα πρέπει να την απασχολούν τα παιδιά της και εμένα τα δικά μου". Η υπάλληλος υποστήριξε ότι ο Shamir είπε για την δικαστίνα να "την απασχολούν τα παιδιά της" με απειλητικό τρόπο.

Ένας δικηγόρος ο οποίος είναι επικεφαλής του Οργανισμού για τα Παιδιά και τις Οικογένειες ανακρίθηκε και τέθηκε υπό τριήμερο κατ 'οίκον περιορισμό σχετικά με τους ισχυρισμούς του και τις δηλώσεις που έκανε στο διαδίκτυο. Ο υπολογιστής του κατασχέθηκε. Η οργάνωση πρόσφατα διοργάνωσε μια ημερίδα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Τελ Αβίβ για την προκατάληψη εναντίον των μπαμπάδων από τα Οικογενειακά Δικαστήρια.

Yulia Shamalov-Berkovich
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, το μέλος του Κοινοβουλίου Yulia Shamalov-Berkovich είπε ότι επτά ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, συνελήφθησαν ή ανακρίθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Οι συλλήψεις, είπε, ανήκουν σε "ένα καθεστώς όπως της Συρίας" και όχι μιας ελεύθερης κοινωνίας.

"Ο αγώνας για την ισότητα στην ανατροφή των παιδιών αρχίζει να παίρνει μορφή" είπε η Shamalov- Berkovich, "και φαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, που θεωρούν ότι οι διαζευγμένοι πατέρες μπορούν να κερδίσουν ίσα δικαιώματα, και θα πάρουν για να δουν τα παιδιά τους, έξω από την φυλακή του «κέντρου επίσκεψης», κάτω υπό την επίβλεψη ενός κοινωνικού λειτουργού που κάθεται εκεί και δεν αφήνει το άγγιγμα του πατέρα στο παιδί του, ακόμα κι αν αυτός ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας πριν το διαζύγιο - [οι εν λόγω φορείς] αποφάσισαν να μην αποδεχθούν αυτή η κατάσταση."

Σημ. :  Στο Ισραήλ η επικοινωνία του διαζευγμένου μπαμπά με το παιδί του, γίνεται σε ειδικά Κέντρα Επισκεψης-Επικοινωνίας (Visitation Contact Centers), πάντα υπό την επίβλεψη δημόσιου κοινωνικού λειτουργού και απαγορεύεται η σωματική επαφή με το παιδί.

Ερωτηθείς για τα Κέντρα Επίσκεψης, ο Υπουργός Πρόνοιας Moshe Kahlon, δεν αρνήθηκε ότι οι αρχές του Ισραήλ, αναφέρουν ότι τα παιδιά του διαζυγίου, σε τέτοια κέντρα, είναι σε ποσοστό έξι φορές υψηλότερο από ότι στις ανεπτυγμένες χώρες.

πηγή: http://www.israelnationalnews.com

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.