Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο διέταξε Κοινή Επιμέλεια παιδιού με Εναλλασσόμενη Κατοικια, 6 Μήνες στον πατέρα και 6 Μήνες στην μητέρα
Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο διέταξε Κοινή Επιμέλεια παιδιού με Εναλλασσόμενη Κατοικια, 6 Μήνες στον πατέρα και 6 Μήνες στην μητέρα.
Που φαντάζεστε; Στην Ελλάδα;; Μόνο σε Ευρωπαϊκό Κράτος που σέβεται τις Διεθνείς Συνθήκες για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Διαβάστε τι γίνεται στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα τα απορρίπτουν!
Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, όχι μόνο για την Κοινή Επιμέλεια των παιδιών αλλά και για την Εναλλασσόμενη Κατοικία των παιδιών.
Μεγαλώνει ο αριθμός των δικαστικών αποφάσεων που δίνουν προτεραιότητα στο παιδί ή παιδιά και στην εναλλασσόμενη επιμέλεια των γονέων πριν από την άσκηση της αποκλειστικής επιμέλειας σε έναν από αυτούς. Σε περίπτωση διαφορών που αφορούν τους ανήλικους θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα του παιδιού που προστατεύονται σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Είναι αυτονόητο ότι, στο σκεπτικό του δικαστηρίου σχετικά με την καταλληλότητα της εναλλακτικής ανατροφής του παιδιού, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γνώμη των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ψυχολογίας του παιδιού. Σε γενικές γραμμές, η γνώμη των εμπειρογνωμόνων σε τέτοιου είδους διαφορές θα πρέπει να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις από τους γονείς, αν είναι οι πιο ικανοί, αν είναι ή όχι εις βάρος τους η εναλλασσόμενη επιμέλεια του ανήλικου παιδιού, ποιος γονέας προτιμά το παιδί, ποια είναι η σχέση με τα αδέλφια (στην περίπτωση του χωρισμού από τα αδέλφια που έχει αντίκτυπο στα παιδιά). Ωστόσο, η εκτίμηση των γονέων στους οποίους θα πρέπει να ανατεθεί το παιδί, ή αν θα πρέπει να ανατεθεί στην εναλλακτική επιμέλεια των γονέων αποτελεί νομικό ζήτημα για το εν λόγω δικαστήριο.
Το δικαστήριο είναι απαραίτητο να παρακολουθεί το συμφέρον του παιδιού, να λαμβάνει υπόψη την προσωπικότητα του, τα ταλέντα, τις ικανότητες και τις δυνατότητες ανάπτυξης σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης των γονέων. Οι ειδικοί συστήνουν γενικά την εναλλασσόμενη ανατροφή για τα παιδιά άνω των 5 ετών, αλλά έχει ήδη αρχίσει να διαδίδεται η τις ιδέα που θα μπορούσε ίσως να είναι ικανοποιητική η εναλλασσόμενη ανατροφή από την ηλικία των 3 ετών.
Πρωτοποριακή Δικαστική Απόφαση ενώ ο ένας γονέας ζούσε στην Τσεχία και ο άλλος στην Νέα Ζηλανδία!
Η πρακτική των τελευταίων ετών δείχνει ότι τα δικαστήρια στην Τσεχία χορηγούν στους γονείς την Κοινή Επιμέλεια του ανηλίκου και στην εναλλασσόμενη κατοικία, στους γονείς παρόλο την τεράστια απόσταση των κατοικιών του ενός γονέα από τον άλλο.
Για παράδειγμα, η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Πράγας č.j. 21 Co 522/2011-607 21.2.2012 τροποποίησε την αρχική απόφαση του Επαρχιακού Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου για την περί καθορισμού της εναλλασσόμενης επιμέλειας (δηλ. τα ανήλικα παιδιά που ήταν στην επιμέλεια της μητέρας για μια εβδομάδα και στην επιμέλεια του πατέρα την επόμενη εβδομάδα), έτσι ώστε ζητήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να αλλάξει την απόφαση αυτή κατόπιν αιτήσεως της μητέρας των ανήλικων παιδιών, την εναλλασσόμενη φροντίδα των γονέων, με ένα χρονικό διάστημα εναλλασσόμενου μισού έτους, σε σχέση με την απόσταση των κατοικιών των γονέων.
Η μητέρα πρότεινε την τροποποίηση της αρχικής απόφασης, με την αιτιολογία ότι είχε ένα φίλο ο οποίος στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία και η μητέρα έπρεπε να μετακομίσει εκεί.
Το Διατακτικό της Απόφασης
Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Πράγας, παραπέμποντας σε μια διαφορετική ερμηνεία του νόμου δέχθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση να αλλάξει ούτως ώστε οι ανήλικοι που έχουν ανατεθεί στην επιμέλεια των δύο γονέων που εναλλάσσονται με το γεγονός ότι:
(I) Η μητέρα να αναλαμβάνει τα δυο ανήλικα από την επιμέλεια του πατέρα τους από το σπίτι του, στις 20 Ιούνη 2012 στις 9:00 π.μ. και να τα παραδίδει στη φροντίδα του πατέρα τους και τα δύο ανηλίκων στην ίδια χώρα και μέρος στις 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:00 π.μ..
Ο πατέρας των δυο ανηλίκων θα πρέπει να τα παραδίδει στη μητέρα στον τόπο της κατοικίας του στις 20.6.2012 στις 9.00 π.μ., όπου η μητέρα των ανηλίκων θα τα αναλαμβάνει, η μητέρα των δύο ανηλίκων θα τα παραδίδει στον πατέρα στις 20.12 0,2012 στις 9:00 π.μ. στην οικία του πατέρα τους. Η εναλλασσόμενη φροντίδα, θα πρέπει να ακολουθηθεί στο εξής στο διάστημα των έξι μηνών για κάθε ημερολογιακό έτος.
(III) Διατροφή δεν θα καταβάλει ο ένας γονέας στον άλλο.
(IV.) Η μητέρα και ο πατέρας είναι υποχρεωμένοι να επιτρέπουν την περίοδο κατά την οποία τα παιδιά είναι υπό τη φροντίδα του άλλου γονέα, επικοινωνία μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης ή μέσω Skype, ή να παρέχουν μια άλλου είδους οποιασδήποτε διαφορετική φωνητική ή βίντεο επικοινωνίας κάθε Τρίτη από τις 19.00 π.μ. έως τις 19.30 μ.μ. και την Κυριακή από 9:00 π.μ. εως 22.00 μ.μ., σύμφωνα με τη ζώνη ώρας της παραμονής των ανηλίκων.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία έχουν την ανάγκη να έχουν τακτική επαφή με τους γονείς ακόμη κι αν κάποιος από τους γονείς μετακινείται για οποιοδήποτε λόγο, αξιολογώντας την ανάγκη για τακτική φροντίδα και την επαφή με τη μητέρα που ζει στο εξωτερικό και για το δικαίωμα των παιδιών να ζουν στο σημερινό περιβάλλον και τη ζωή στην πατρίδα τους, έτσι άλλαξαν την απόφαση, ώστε και τα δύο παιδιά θα είναι ένα εξάμηνο για να ζήσουν με τον πατέρα τους στην Τσεχική Δημοκρατία και ένα εξάμηνο με την μητέρα τους στη Νέα Ζηλανδία.
Έτσι κρίνουν τα πραγματικά δικαστήρια που βάζουν πρώτα ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ! και ΌΧΙ πρώτα το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΟΡΝΙΖΑ !
Στην Ελλάδα αυτά ΔΕΝ αφήνει η Βιομηχανία των Διαζυγίων να γίνουν!
Δεν τους ενδιαφέρει το Πραγματικό Συμφέρον του Παιδιού, που είναι να έχει ΙΣΟΤΙΜΗ επαφή και με τους δυο γονείς!
Δεν τους ενδιαφέρει το Πραγματικό Συμφέρον του Παιδιού, που είναι να έχει ΙΣΟΤΙΜΗ επαφή και με τους δυο γονείς!
0 σχόλια:
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.