Χωρισμένοι γονείς θα έχουν πλέον το δικαίωμα να βλέπουν τα παιδιά τους, στο πλαίσιο νέου νόμου που προσανατολίζεται στην κοινή επιμέλεια


Οι χωρισμένοι γονείς θα έχουν δικαίωμα να δουν τα παιδιά τους στο πλαίσιο του νέου νόμου.
Εκείνοι κι εκείνες που αρνούνται να δεχτούν την απόφαση θα κινδυνεύουν με φυλάκιση.
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας προσανατολίζεται στην Κοινή Επιμέλεια των παιδιών.


Χωρισμένοι γονείς θα έχουν πλέον το δικαίωμα να βλέπουν τα παιδιά τους

Οι υπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας εκπόνησαν νέους κανόνες για να θέσουν στα δικαστήρια τη νομική υποχρέωση να διασφαλίζουν στους διαζευγμένους γονείς εγγυημένη πρόσβαση στα παιδιά τους.


Οι γονείς που αρνούνται να δεχτούν τις εντολές, θα θεωρείται ασέβεια προς το δικαστήριο και θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σοβαρών κυρώσεων ή ακόμα και φυλάκιση.

Η κίνηση αυτή θα ενθουσιάσει τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των μπαμπάδων, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι μπαμπάδες τιμωρούνται βάσει του ισχύοντος συστήματος το οποίο χορηγεί συνήθως στις μητέρες την επιμέλεια.

Στις αρχές του 2005, η Αγγλική κυβέρνηση προσπάθησε να αναγκάσει τις μητέρες να αφήνουν τους πρώην συζύγους τους να βλέπουν τα παιδιά τους, απειλώντας να επιβάλει κυρώσεις, όπως η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και την ηλεκτρονική σήμανση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nick Clegg με τον υπουργό εργασίας και τον γραμματέα Iain Duncan Smith, συμφώνησαν προφανώς σε μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία ελπίζουμε ότι θα είναι πιο επιτυχής, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Περίπου 3,8 εκατομμύρια παιδιά - ένα στα τρία - ζούνε χωρίς τον πατέρα τους !!!


Οι υπουργοί προσανατολίζονται στην Κοινή Επιμέλεια των παιδιών


Ο υπουργός Tim Loughton, δήλωσε: «Το όραμά μας είναι να αποδείξει ότι, υπό κανονικές συνθήκες, ένα παιδί θα έχει μια σχέση και με τους δύο γονείς του, ανεξάρτητα από την μεταξύ τους σχέση.
Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιωθεί το σύστημα, έτσι ώστε να δίνει στα παιδιά την καλύτερη ευκαιρία για να μεγαλώσουν υπό την καθοδήγηση της αγάπης και των δύο γονέων».

Και συνεχίζει:

«Όλα τα στοιχεία μας λένε ότι τα παιδιά πραγματικά ωφελούνται από τη σχέση και με τους δύο γονείς, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαφορετικές συνεισφορές στην ανάπτυξη του παιδιού τους».

«Ο πολιτισμός μετατοπίστηκε από την παραδοσιακή άποψη ότι οι μητέρες είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για τη φροντίδα των παιδιών. Αυξητικά η κοινωνία αναγνωρίζει τον πολύτιμο και διακριτό ρόλο και των δύο γονέων».

«Εξετάζουμε με προσοχή όλες τις επιλογές για την προώθηση της από κοινού επιμέλειας των παιδιών μέσω πιθανών νομοθετικών και μη νομοθετικών μέσων».


Κόντρα στους δικαστές και στο ισχύον οικογενειακό δίκαιο


Τα σχόλια του υπουργού κ. Loughton, δείχνουν ότι οι υπουργοί πάνε κατά, μιας τελευταίας αναθεώρησης του Νοεμβρίου στο οικογενειακό δίκαιο, η οποία απέρριψε την ίση πρόσβαση για τις μητέρες και τους πατέρες, λέγοντας ότι θα βάλει σε πάρα πολλή πίεση τους δικαστές.

Πιστεύεται ότι ο νόμος θα μπορούσε να αλλάξει με την τροποποίηση του Νόμου του Παιδιού του 1989 για να συμπεριλάβει το τεκμήριο της κοινής γονικής επιμέλειας.

Το νομοσχέδιο απαιτεί από τα δικαστήρια και τα συμβούλια, τα οποία είναι αρμόδια στην εκτέλεση των αποφάσεων επικοινωνίας για τα παιδιά, «να μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με το τεκμήριο ότι τα δικαιώματα του παιδιού, περιλαμβάνουν, το μεγάλωμα, το να γνωρίζουν και να έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία και με τους δύο συμμετέχοντες γονείς».

Η Nadine O'Connor, διευθύντρια της εκστρατείας των Fathers4Justice, είπε ότι μια τέτοια κίνηση της κυβέρνησης θα ήταν ένα «τεράστιο βήμα προς τα εμπρός».
«Λέγεται ότι οι μπαμπάδες έχουν πολλά δικαιώματα όπως οι μητέρες», είπε. 


«Θα το πιστέψω όταν το δω, αλλά η μεταρρύθμιση πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο το σύστημα της οικογενειακής δικαιοσύνης».

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.