Τραγικό. Τριτοκοσμικές σκηνές σε Δημοτικό σχολείο της Πάτρας


Εξοντώνουν τα μικρά Ελληνόπουλα.




Σε Δημοτικό Σχολείο στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας, γονείς και κηδεμόνες έμειναν άφωνοι αντικρίζοντας μια μαθήτρια να ψάχνει τροφή στα σκουπίδια των άλλων συμμαθητών της του σχολείου της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Κόσμος'' η μικρή μαθήτρια, όπως περιγράφουν οι μαρτυρίες, αναγκάστηκε να ψάχνει στα αποφάγια των συμμαθητών της με αποτέλεσμα να πάρει στα χέρια της ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς και να αρχίζει να το τρώει.

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 3/12, όπως αναφέρουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι συχνό φαινόμενο. Καθημερινά, αντικρίζουν μαθητές να μην μπορούν να αγοράσουν ή να φέρουν από το σπίτι τους ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάνε στο διάλειμμα.

Την ίδια ώρα η WWF Ελλάς πραγματοποίησε έρευνα σε συνεργασία με την Public Issue σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα. και έδειξε ότι το 37% των Ελλήνων σπαταλά φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα (από αυτούς το 10% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα ή καθημερινά). Συγκεκριμένα στον κάδο των σκουπιδιών καταλήγουν μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψωμί, ζυμαρικά και τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν. Πρωταθλητές στη σπατάλη αναδεικνύονται οι νεότεροι 18-34 ετών!

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.