Όχι στην Ανάρτηση Φωτογραφιών Ανηλίκων στο Facebook από Διαζευγμένους Γονείς, από τον Συνήγορο του Πολίτη

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Όχι στην Ανάρτηση Φωτογραφιών Ανηλίκων στο Facebook από Διαζευγμένους Γονείς, από τον Συνήγορο του Πολίτη

Αναγνώστης μας και εν διαστάσει Πατέρας δυο ανηλίκων τέκνων, έστειλε Καταγγελία - Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, σχετικά με την ανάρτηση και δημοσιοποίηση φωτογραφιών των παιδιών του από την πρώην σύζυγό του στο facebook.


Η απάντηση που έλαβε από τον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών ανηλίκων τέκνων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αυτή που τόσο καιρό φωνάζουμε μέσα από τα site μας: ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK !!

Απόσπασμα από την Απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη:


" .....στα καθήκοντα των γονέων περιλαμβάνεται και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των τέκνων τους, αφού σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ν.2101/92, αρ.16) 'Κανένα παιδί δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αυθαίρετης ή παράνομης επέμβασης στην ιδιωτική του ζωή, στην οικογένεια του, στην κατοικία του ή στην αλληλογραφία του, ούτε παράνομων  προσβολών της τιμής και της υπόληψής του' ".        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όχι στην Ανάρτηση Φωτογραφιών Ανηλίκων στο Facebook από Διαζευγμένους Γονείς, από τον Συνήγορο του Πολίτη0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.