Εξωφρενική δικαστική απόφαση! Διατάζει τον διαζευγμένο πατέρα να πληρώσει την διατροφή ενός παιδιού που...ΔΕΝ είναι δικό του!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Εξωφρενική δικαστική απόφαση! Διατάζει τον διαζευγμένο πατέρα να πληρώσει την διατροφή ενός παιδιού που...ΔΕΝ είναι δικό του!

Όταν ένας διαζευγμένος πατέρας διατάχθηκε να καταβάλει την διατροφή για ένα παιδί που δεν είναι δικό του, απευθύνθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό για βοήθεια.


Είναι νόμιμο για την πολιτεία να διατάξει τον Joseph Chmelar να πληρώσει για το παιδί ενός άλλου άνδρα και να αρνείται στον βιολογικό πατέρα που θέλει να πληρώσει; 
Ένας βουλευτής το κατονομάζει ως «εξωφρενικό».

Ο απατημένος πρώην σύζυγος και η εξωφρενική απόφαση του δικαστηρίου


Ο Joseph Chmelar είναι ένας διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών. Δεν είχε ακόμη εννέα μήνες από τότε που βρισκόταν σε διάσταση με την πρώην σύζυγό του, όταν ο Chmelar πήρε κάποια συγκλονιστικά νέα από τα ίδια του τα παιδιά.

"Μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και άρχισαν να πηδούν πάνω κάτω και μου είπαν ότι η μαμά έχει ένα νέο μωρό" και είπα, "Μήπως κάνει baby-sitting;", "Μήπως φροντίζει κάποιο άλλο μωρό;"

Ο Chmelar δεν μπορούσε να το πιστέψει, αλλά η πρώην σύζυγός του είχε γεννήσει. Ήταν ήδη έγκυος κατά το διαχωρισμό τους από ένα άλλο άτομο. Εκείνη την εποχή, ήταν ακόμα νόμιμα παντρεμένη με τον Chmelar.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου είχαν σαφώς αναγνωρίσει ότι το μωρό δεν είναι του Chmelar. Έδειχναν ότι το παιδί ανήκει σε ένα άλλο άνδρα και ότι ο άνδρας αυτός είχε "δημιουργήσει μια προσωπική, οικονομική και γονεϊκή σχέση με το παιδί". Το δικαστήριο διέταξε τα ιατρικά έξοδα να μοιραστούν μεταξύ τους οι βιολογικοί γονείς.

Όμως, την Παρασκευή πριν από την Ημέρα του Πατέρα, ο Chmelar πήρε μια ταχυδρομική επιστολή από το δικαστήριο. Η επιστολή ανέφερε ότι χρωστούσε 8.500 δολάρια για την διατροφή παιδιού καθώς και τα ιατρικά έξοδα για το μωρό που η πρώην σύζυγός του είχε αποκτήσει με έναν άλλο άνδρα !!!


"Σκέφτηκα, 'Θεέ μου, αυτό είναι γελοίο'. Είναι το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Πατέρα και αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που νομίζω ότι είχε ποτέ φτιαχτεί για μένα τη συγκεκριμένη στιγμή", δήλωσε ο Chmelar.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Target 8, ρώτησε το γραφείο του δικαστηρίου της Ottawa County, πώς θα μπορούσε να είναι νόμιμο να απαιτούν από τον Chmelar να πληρώσει την διατροφή παιδιού που ο καθένας συμφωνεί ότι το παιδί δεν είναι δικό του.
Ο εκπρόσωπος του συμφώνησε να κάνει μια on-camera συνέντευξη, αλλά κατά την προγραμματισμένη ημέρα άλλαξε γνώμη και είπε ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας από το τηλέφωνο.

Είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας (!!!). Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι το καλύτερο για το συμφέρον του παιδιού. Με άλλα λόγια, αυτό που έχει σημασία είναι, μόνο ποιο πρόσωπο μπορεί να δώσει την καλύτερη φροντίδα του παιδιού οικονομικά !!!


Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν του Chmelar.

Ο γερουσιαστής Rick Jones (R-Grand Ledge) έχει προσπαθήσει να καθορίσει το νόμο και λέει ότι πρέπει να αλλάξει.
"Σίγουρα θα συμφωνήσω ότι όταν είναι παντρεμένες με κάποιον, και στη συνέχεια, χωρίζουν και έχουν ένα παιδί με ένα άλλο άτομο, δεν θα πρέπει να πληρώσουν την διατροφή του παιδιού", δήλωσε ο Τζόουνς. "Αυτό φαίνεται λίγο εξωφρενικό".

Ο αρχικός νόμος γράφτηκε το 1956. Ανέφερε ότι αν ένα παιδί γεννιέται με μια παντρεμένη γυναίκα, ο βιολογικός πατέρας δεν έχει νομικά δικαιώματα. Πέρυσι, ο Jones κατέθεσε ένα ενημερωμένο νομοσχέδιο, για να επιτρέψει στους συζύγους, όπως ο Chmelar, να αποφεύγουν την οικονομική ευθύνη.
Η δικηγόρος του Chmelar, η Melissa Meyers, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νόμο είναι ότι δεν είναι σαφές. Είπε ότι ο νόμος δεν έχει αποτύχει μόνο με τον Chmelar, αλλά επίσης, δεν εξυπηρετεί και τον βιολογικό πατέρα.

Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού


Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, Rob Recknagel, επίσης εκπροσωπείται από την Meyers. Είπε ότι δεν γνώριζε ότι η μητέρα του παιδιού του ήταν ακόμα παντρεμένη, όταν έκανε σχέση μαζί της. Ο Recknagel λέει ότι σχεδίαζαν να συνδυάσουν τις οικογένειές τους και της είχε αγοράσει κι ένα δαχτυλίδι (ως αρραβώνα).

Αλλά πριν αυτή γεννήσει, ο Recknagel πήρε ένα email, που έλεγε ότι αν το μωρό ήταν δικό του, επρόκειτο να το μεγαλώσει με το σύζυγό της.

Πήρε εβδομάδες χωρίς να δει το παιδί μετά τη γέννησή του, ακόμη και σε online αναζητήσεις στα μαιευτήρια για να δει αν θα μπορούσε να βρει τον γιο του, όμως χωρίς τύχη.
"Κάθε μέρα που περνάει δεν μπορώ να τον δω, γίνεται όλο και πιο σκληρό. Δεν ξέρω πως μοιάζει" είπε ο Recknagel.
Είπε ότι είχε πρόβλημα στο φαγητό και στον ύπνο του αφότου ο γιος του γεννήθηκε.

"Στέκομαι εδώ λέγοντας, θέλω το γιο μου στη ζωή μου. Θέλω να πληρώσω την διατροφή του παιδιού" ο Recknagel είπε. "Ας υπογράψουμε τα απαραίτητα έγγραφα".

Το μόνο μέσω για να βρεις το δίκιο σου, τα τηλεοπτικά κανάλια


Μετά που ο τηλεοπτικός σταθμός Target 8, ξεκίνησε την αναζήτηση των αρχείων του γραφείου του δικαστηρίου, έγινε η αίτηση του Chemlar για την πληρωμή της διατροφής του παιδιού. 
Πριν από 10 ημέρες, ένας δικαστής της Ottawa County εξέδωσε στον Chemlar ένα σημείωμα απαλλαγής του από κάθε ευθύνη για αυτό το παιδί.
Ο Recknagel, εν τω μεταξύ, είχε τη δυνατότητα να δει τον γιο του, αλλά μόνο για μία ώρα. Ενώ ακόμα αγωνίζεται στο δικαστήριο για να πάρει τα νόμιμα δικαιώματα για τις τακτικές επισκέψεις.


0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.