Εορτάζουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΑΜΟΥ σήμερα.... Παραμύθια της Χαλιμας

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου

Το Παραμύθι....


"Με την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου τιμώνται ο άνδρας και η γυναίκα ως κεφαλές της οικογένειας, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Χαιρετίζεται η αμοιβαία εμπιστοσύνης μεταξύ των συζύγων, η θυσία και η χαρά του καθημερινού έγγαμου βίου.

H ιδέα για τον εορτασμό του γάμου ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Η ιδέα άρεσε και από το 1983 απέκτησε την αυτοτέλειά της και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, κυρίως στην Αμερική. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου."

Αφού έχουν διαλύσει κάθε έννοια αξιών και ιδίως της οικογένειας, για ποια "Παγκόσμια Ημέρα Γάμου" συζητάμε ;

Τα διαζύγια αυξάνονται με ταχύτητα φωτός, ο νόμος υποσκάπτει την διάλυση της οικογένειας έναντι οικονομικών απολαβών (διατροφών, αμοιβών δικηγόρων, δικαστών), και φυσικά ανισότητας των γονέων (επιμέλειες παιδιών, οικονομική καταστροφή μπαμπάδων), προωθώντας της μονογονικές οικογένειες ως πρότυπο.

Τι έχει κάνει αυτή η ρημάδα η πολιτεία για να διαφυλάξει τον Γάμο και την Οικογένεια ;

ΤΙΠΟΤΑ !!!

Μετά από όλα αυτά...Στην Υγειά σας και Χρόνια Σας Πολλά....Κορόιδα κι άλλο Κακό να μη σας Βρει !!!


0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.