ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νομοσχέδιο για "ΡΟΖ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ" φέρνουν οι μοντερνιστές

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ολλανδία


ΧΑΓΗ - Τα παιδιά στην Ολλανδία μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να έχουν τρεις ή περισσότερους, μητέρες ή πατέρες, αφού η κυβέρνηση δήλωσε ότι επιδιώκει να κατοχυρώσει τα γονεϊκά δικαιώματα στην Ολλανδία, για την ανατροφή των 25.000 παιδιών που μεγαλώνουν σε γκέι οικογένειες.



«Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να ερευνήσει και να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για την αναγνώριση τριών γονέων ή περισσότερων, ανά οικογένεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Wiebe Alkema.

Το αριστερό κόμμα των Πρασίνων, αλλά και το Φιλελεύθερο VVD και το κόμμα των Εργατικών PvdA που κέρδισε στις κοινοβουλευτικές εκλογές, ζήτησε έκθεση με σκοπό την τροποποίηση ενός νομοσχεδίου για λεσβίες γονείς ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2001 και όταν ένα ζευγάρι γκέι ή λεσβιών έχει ένα παιδί, ένας άλλος γονέας είναι εμπλεκόμενος από βιολογική ανάγκη.

Αλλά, είπε η βουλευτής των Πρασίνων Liesbeth van Tongeren, είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα των μη βιολογικών γονέων, συμπεριλαμβανομένων των θετών γονέων.
"Επί του παρόντος η γονεϊκότητα στα μάτια του νόμου, είναι σχεδόν πάντα ως συνέπεια των βιολογικών γονέων," το κόμμα της ανέφερε σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι "αυτό δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία των οικογενειών στην Ολλανδία."
"Αρκετά συχνά, ο πατέρας ενός παιδιού με γονείς λεσβίες παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη ζωή του παιδιού", είπε.
"Πώς μια οικογενειακή ζωή είναι πιο σημαντική από τη βιολογική καταγωγή," η Van Tongeren πρόσθεσε. "Το νομοσχέδιο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τι είναι καλύτερο για όλους τους ενδιαφερομένους."

Σήμερα δεν υπάρχει νομική αναγνώριση στις Κάτω Χώρες για τους θετούς γονείς ενός παιδιού ή για δότες σπέρματος που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη ζωή του παιδιού τους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Fred Teveen δήλωσε στο κοινοβούλιο, ωστόσο, ότι υπήρχαν δυνητικά πολλές πρακτικές αντιρρήσεις για την αλλαγή της νομοθεσίας και ότι θα περιμένει τα συμπεράσματα της έκθεσης.

Επίσημες στατιστικές λένε ότι μέχρι το τέλος του 2010, πάνω από 14.813 ομοφυλόφιλα ζευγάρια παντρεύτηκαν στην Ολλανδία, όπου περίπου το ένα εκατομμύριο από τα 16,7 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι ομοφυλόφιλοι, σύμφωνα με την ομάδα COC για τα δικαιώματα των γκέι.


0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.