Κάνσας Αμερική : Δώρισε το σπέρμα του και τώρα θα πληρώσει ...

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Κάνσας Αμερική : Δώρισε το σπέρμα του και τώρα θα πληρώσει τα "σπασμένα"

Ένας άνδρας από το Κάνσας ο οποίος δώρισε σπέρμα σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών, ώστε να αποκτήσουν παιδί, δήλωσε την Τετάρτη σοκαρισμένος που το κράτος τον καλεί τώρα να πληρώσει διατροφή.Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα δώρισε σπέρμα στην Τζένιφερ Σράινερ και την Άντζελα Μπάουερ με βάση γραπτή τους συμφωνία ότι δεν θα θεωρηθεί πατέρας του παιδιού ούτε θα κληθεί να πληρώσει διατροφή. Η Σράινερ έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο είναι τριών ετών σήμερα.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο, οι Αρχές του Κάνσας κατέθεσαν αίτηση, με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη, καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ανατροφής του. Μάλιστα, του ζητούν και την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων για τα ιατρικά έξοδα που συνδέονται με τον τοκετό.

Ο Μαρότα θα ζητήσει στις 8 Ιανουαρίου από δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα το οποίο βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σπέρμα μπορεί κάποιος να δωρίσει μόνο μέσω γιατρού, ώστε να μην έχει στη συνέχεια οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί. Ο Μαρότα δώρισε το σπέρμα του στις δύο γυναίκες απευθείας και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής.

πηγή: http://www.e-magazino.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.