Ούτε κι η Καθολική Εκκλησία αποδέχεται να δίνονται οι επιμέλειες παιδιών σε γκέϊ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ούτε κι η Καθολική Εκκλησία αποδέχεται να δίνονται οι επιμέλειες παιδιών σε γκέϊ

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Η εφημερίδα του Βατικανού την Κυριακή τόνισε ότι τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν από έναν πατέρα και μια μητέρα, μετά από την προσφυγή και την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας με την οποία χορηγήθηκε σε μια γκέι μητέρα η επιμέλεια του γιου της, προκαλώντας μεγάλο θέμα για συζήτηση για την έγκριση αυτή σε γκέι.


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε την Παρασκευή την έφεση ενός πατέρα που φοβόταν ότι ο γιος του δεν θα έχει μια ισορροπημένη ανατροφή αν ζούσε με τη μητέρα του και τη γυναίκα σύντροφό της. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αυτό ήταν μια "απλή προκατάληψη" το να πιστεύει κάποιος ότι ένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά από δυο ομοφυλόφιλους γονείς.

Ενώ η γκέι ομάδα Arcigay χαιρέτισε την απόφαση ως μια "ιστορική απόφαση" στην Ιταλία, όπου είναι παράνομο για ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετήσουν ένα παιδί, οι Καθολικοί ηγέτες έσπευσαν να υπερασπιστούν την παραδοσιακή οικογένεια.

Η L'Osservatore Romano, της Αγίας Έδρας, την Κυριακή δημοσίευσε ένα κύριο άρθρο που προσπάθησε να υποβαθμίσει την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι τα παιδιά συχνά μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς μια μητέρα ή τον πατέρα.

"Αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει να δημιουργούνται μόνο και μόνο επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν προκαλούν βλάβη", έγραψε ο Adriano Pessina, διευθυντής της βιοηθικής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Sacred Heart (Ιερής Καρδιάς).

"Ο άνθρωπος είναι το αρσενικό και το θηλυκό ... η μονογαμική οικογένεια είναι το ιδανικό μέρος για να μάθουν την έννοια των ανθρωπίνων σχέσεων και είναι το περιβάλλον, όπου η καλύτερη μορφή της ανάπτυξης είναι δυνατή", είπε.

Η συζήτηση φούντωσε στην Ιταλία καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για μια μαζική διαδήλωση ενάντια στην προγραμματισμένη νομιμοποίηση γάμων του ιδίου φύλου, του Πρόεδρου Francois Hollande .

Το Βατικανό εναντιώνεται όλο και περισσότερο κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και τις υιοθεσίες παιδιών από αυτούς, κατά τους τελευταίους μήνες. Ο Πάπας επιβεβαίωσε την έντονη αντίθεση της Εκκλησίας σε γκέι γάμο τον Δεκέμβριο, λέγοντας ότι οι ετεροφυλόφιλοι γάμοι έχουν αναντικατάστατο ρόλο στην κοινωνία.

πηγή: REUTERS

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.