Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τραγικά τα ποσοστά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική υπηρεσία Eurostat. για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις χώρες της Ε.Ε.


Οι στατιστικολόγοι επισημαίνουν ότι ο αριθμός των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αυξήθηκαν, σε σχέση με το 2010 που υπήρχαν 23,5 τοις εκατό. Αυτό οφείλεται, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Συνολικά, πέρυσι ήταν στο όριο φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού σε κίνδυνο περίπου 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Βουλγαρία, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός κατά το τελευταίο έτος να αγγίζει το 49 % των ανθρώπων. Στη Ρουμανία και τη Λετονία, ήταν 40 % και ακολουθεί η Ελλάδα με ποσοστό 31 %.

Στο αντίθετο άκρο, με τα μικρότερα ποσοστά βρίσκεται η Τσεχική Δημοκρατία με ποσοστό 15,3 % και ακολουθεί η Ολλανδία με 15,7 % και η Σουηδία με 16,1 %.

Τουλάχιστον πέντε χώρες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ε.Ε. το 2011

αναλογία του πληθυσμού σε ποσοστό

Τσεχική Δημοκρατία   15,3 %
Ολλανδία                   15,7 %
Σουηδία                     16,1 %
Λουξεμβούργο            16,8 %
Αυστρία                     16,9 %
...
Βουλγαρία                  49,1 %
Ρουμανία                    40,3 %
Λετονία                      40,1 %
Λιθουανία                   33,4 %
Ουγγαρία                   31 %
Ελλάδα                       31 %


Πηγή: Eurostat

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.