ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΞΙ ΒΡΕΦΗ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα τέσσερα περιστατικά θανάτου νεογνών στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθεί αν συντρέχει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. 
Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος αναμένεται να ερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύντομα αναμένεται να καταθέσουν γιατροί και γονείς, ενώ θα εξεταστούν και οι φάκελοι νοσηλείας των νεογνών.

Για τον θάνατο από σηψαιμία των τεσσάρων νεογνών στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ευθύνεται ο μικροοργανισμός Κλεμπσιέλλα

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός καθώς, όπως έγινε γνωστό, άλλα έξι νεογνά που νοσηλεύονται έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό. Συγκεκριμένα, δύο νεογνά έχουν νοσήσει από το μικρόβιο, ενώ άλλα τέσσερα είναι φορείς. Στα νεογνά χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης. 

Τα παιδιά που πέθαναν, νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική καθώς είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Συνολικά νοσηλεύονται 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.

Ωστόσο οι αρμόδιοι φέρονται να έχουν αποφασίσει να μην κλείσουν την Κλινική, αφού υπάρχει μόνο άλλη μία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο Νοσοκομείο μετέβη κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

πηγή: www.protothema.gr

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.