Η απουσία του Πατέρα προκαλεί τάσεις αυτοκτονίας στα παιδιά των διαζυγίων

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η απουσία του Πατέρα προκαλεί τάσεις αυτοκτονίας στα παιδιά των διαζυγίων

"Τα Δικαιώματα των Πατέρων", αν δεν ασκηθούν, μπορεί να αποτελέσουν έναν "Bαρύ Τίμημα" για το παιδί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ειδικά στα χρόνια της εφηβείας.


Η σημασία του ρόλου του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών πολύ συχνά παραβλέπεται στα δικαστήρια. Παραδοσιακά, σε περιπτώσεις διαζυγίου, τα δικαστήρια χορηγούν την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα, με την προϋπόθεση ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτή η σκέψη έχει αλλάξει επίσης. Σήμερα, και οι δύο γονείς έχουν ίσα δικαιώματα, όταν πρόκειται για τα παιδιά. "Τα Δικαιώματα των Πατέρων", αν δεν ασκηθούν, μπορεί να αποτελέσουν έναν "Bαρύ Τίμημα" για το παιδί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ειδικά στα χρόνια της εφηβείας.

Οι κάτοικοι του Τενεσί, τελευταία έζησαν το εξής περιστατικό, για μια 14χρονη μαθήτρια από το Hawkins County που άφησε πρόσφατα ένα σημείωμα αυτοκτονίας στον σχολικό σύμβουλο της. Ο σχολικός σύμβουλος επικοινώνησε με τον σερίφη σχετικά για το σημείωμα. Ο σερίφης και οι δάσκαλοι του σχολείου που φοιτά η μαθήτρια, αξιολόγησαν την κατάσταση και πρότειναν ότι πρέπει  να αναζητηθεί επαγγελματική βοήθεια.


Οι γονείς της μαθήτριας είχαν πρόσφατα περάσει από την διαδικασία του διαζυγίου και η επιμέλεια χορηγήθηκε στην μητέρα. Μέρος του σημειώματος αναφερόταν ότι το κορίτσι το ενοχλεί που έλειπε ο πατέρας της, ο οποίος είχε μετακινηθεί μακριά από αυτήν. Η ίδια είπε στις αρμόδιες αρχές ότι ήθελε να μετακομίσει στο σπίτι του πατέρα της.

Η ισότητα των δικαιωμάτων και των δύο γονέων κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά. Τα δικαιώματα των πατέρων περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) υποστήριξη παιδιών, την επιμέλεια και την επισκεψιμότητα.

Η προστασία αυτών των θεσμών βοηθά να εξασφαλιστεί το μέλλον του παιδιού. Η παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων μπορεί να κάνει μια ήδη δύσκολη κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για τα παιδιά, επειδή στερούνται μια σημαντική σχέση στη ζωή τους.

Παρά το χωρισμό της οικογένειας, και οι δύο γονείς πρέπει να θεωρούν ότι οι ανάγκες του παιδιού δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά πρώτα από όλα και συναισθηματικές.

σχετικό άρθρο: Police, school officials find help for Hawkins student who left suicide note

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.