Σοκ: Μαθητές Λυκείου παίρνουν ψυχοφάρμακα, για να αντέξουν!

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει τον τελευταίο καιρό η πληροφόρηση που έρχεται από καθηγητές σχολείων ότι πολλοί από τους μαθητές τους ομολογούν ότι παίρνουν ηρεμιστικά προκειμένου να αντέξουν το άγχος, την πίεση και τα οικονομικά προβλήματα.




Μαθητές Λυκείου σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο ο αριθμός των οποίων τείνει να γίνει υπερβολικά μεγάλος προσπαθούν να ηρεμήσουν από τα προβλήματα χρησιμοποιώντας χάπια που βρίσκουν είτε παράνομα είτε από το ντουλάπι του σπιτιού τους.

Κάποιοι από αυτούς εξομολογούνται σε καθηγητές τους την νέα τους συνήθεια και οι ίδιοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Πολλά από τα παιδιά μάλιστα πηγαίνουν σε νεαρή ηλικία σε ψυχιάτρους για να αντιμετωπίσουν το άγχος και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός εκ των καθηγητών αυτών σηκώνουν τα χέρια ψηλά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου : "έχω μείνει έκπληκτος από τη διαπίστωση, μέσα από την επικοινωνία, που έχω με τους μαθητές, ότι παίρνουν ψυχοφάρμακα. Τα παιδιά στρεσάρονται λόγω της αβεβαιότητας, που επικρατεί, αλλά και εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων, που όλο και αυξάνονται". 

Γεγονός είναι πάντως ότι αν και μιλάμε για παιδιά και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καλό θα είναι να τονιστεί στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συμπεριφορά των παιδιών τους και να συμβουλεύονται ειδικούς για θέματα ψυχικής υγείας ακόμη και προληπτικά.

Τι αποκαλύπτει καθηγητής στα Γιάννινα...

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.