Ποινές - χάδι για παιδόφιλους



Σάτυροι και παιδόφιλοι διδάσκουν ακόμα σε σχολεία εκμεταλλευόμενοι την ανοχή αλλά και τη συγκάλυψη που τους παρέχουν τα πειθαρχικά συμβούλιο που έκριναν της πράξη τους...

«Οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων για αδικήματα που ο νόμος επιτρέπει ποινικές καταδίκες και δημοσιοποίηση των ονομάτων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Έχω ασκήσει πάνω από 2.000 ενστάσεις», λέει από την πλευρά του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.


Μεταξύ των εκπαιδευτικών που διέπραξαν σοβαρά αδικήματα αλλά τους επιβλήθηκαν ανύπαρκτες πειθαρχικές ποινές βρίσκονται καθηγητές που κατείχαν ναρκωτικά, έπαιζαν χαρτιά με μαθητές και διακινούσαν θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων.

Χαρακτηριστικές του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά συμβούλιο όσους παρανομούν είναι οι παρακάτω περιπτώσεις

Καθηγητής τιμωρήθηκε με ποινή προσωρινής παύσης 5 μηνών επειδή υπέπεσε στο «πειθαρχικό παράπτωμα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας», αφού προέβη σε ερωτικές πράξεις με μαθήτρια του γυμνασίου όπου υπηρετούσε, προσπαθώντας μάλιστα να τις επαναλάβει. Ο ίδιος παιδαγωγός έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα την ανήλικη μαθήτρια και της ζητούσε να συναντηθούν.

Εκπαιδευτικός είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα όπου είχε αναρτήσει γυμνή φωτογραφία της ανήλικης κόρης του. Μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου διατηρούσε ιστοσελίδα στην οποία απεικονιζόταν η κόρη του γυμνή με την παραπομπή «από εδώ τα βιτσιόζικα». Το πειθαρχικό συμβούλιο τον τιμώρησε με την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών.

Με έξι μήνες προσωρινή παύση και πλήρη στέρηση αποδοχών τιμωρήθηκε καθηγητής που υπέπεσε στο παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εντός υπηρεσίας. Στο υπολογιστή του βρέθηκαν «αρχεία παιδικής πορνογραφίας που απεικόνιζαν σκίτσα και τρισδιάστατες εικόνες ανηλίκων σε άσεμνες σεξουαλικές στάσεις με ενηλίκους, οι οποίες ήταν περισσότερες από 3.000.

Ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών επιβλήθηκε σε δάσκαλο για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για μία σειρά αδικημάτων, όπως διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία , παράνομη οπλοκατοχή, έκρηξη από κοινού κατά συρροή , παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες από κοινού, εκβίαση από κοινού κλπ..

Σε καθηγητή που διέπραξε το αδίκημα της αγοράς και κατοχής 110 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης η ποινή ήταν… έγγραφη επίπληξη.

Υποβιβασμός κατά έναν βαθμό ήταν η ποινή που επιβλήθηκε σε δασκάλα που συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 30.000 ευρώ και τελεσίδικη καταδίκη 15 μηνών.

Πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές δύο μηνών επιβλήθηκε σε καθηγητή που έπαιζε χαρτιά με χρήματα με τους μαθητές στην τάξη, ενώ προσωρινή παύση 6 μηνών επιβλήθηκε σε καθηγητή που διακίνησε θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε φροντιστήριο.

http://24wro.blogspot.gr/2012

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.