ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΝ !!!

Χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα είναι εκτεθειμένα σε λοιμώδη νοσήματα καθώς οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα εμβόλιά τους!


Τα Κοινωνικά Ιατρεία επιβεβαιώνουν την μεγάλη προσέλευση ανεμβολίαστων παιδιών, ενώ ταυτόχρονα έρχεται η έρευνα της UNICEF να ενισχύσει την εικόνα της εξαθλίωσης, αναφέροντας πως 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρει πως "από τον Φλεβάρη που λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο ΙΣΑ με την ΜΚΟ "Αποστολή", έχουν προσέλθει πάνω από 3.600 άτομα. Το 74% ήταν Έλληνες που έμειναν άνεργοι και ανασφάλιστοι. Μεταξύ τους και 1.168 παιδιά εκ των οποίων 8 στα 10 δεν είχαν κάνει τα βασικά εμβόλια".
Το 44% όσων προσήλθαν στο ιατρείο είναι μικρομαγαζάτορες που έκλεισαν την επιχείρησή τους και έμειναν ανασφάλιστοι επειδή χρωστούν στον ΟΑΕΕ ή στην εφορία. Ένα 46% είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχασαν λόγω απόλυσης την κοινωνική τους ασφάλιση. Το 88% όσων πήγαν να εξεταστούν έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από τα κοινωνικά ιατρεία εκτός Αττικής.
Η εικόνα των μη εμβολιασμένων παιδιών που βρίσκονται εκτεθειμένα σε μια γκάμα σοβαρών ασθενειών, μαζί με την εικόνα των υποσιτισμένων παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία είναι η νέα πραγματικότητα της μνημονιακής εποχής. 
Με τα νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Εφημερίδα ΑΥΓΗ
πηγή: http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=31390

0 σχόλια:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.